Posted by on 10 września 2018

Dzięki uprzejmości gmp Architekten gmp Architekten udostępniliśmy nam swoją pierwszą nagrodę w konkursie dla firmy Trianel GmgH Corporate Center w Aachen w Niemczech.
Nowy budynek znajduje się przy głównej drodze obok stadionu Tivoli.
Od 2013 r.
Ma powstać w dwóch fazach, z których pierwsza obejmuje 9600 metrów kwadratowych powierzchni brutto i pomieści 400 pracowników.
W drugim, opcjonalnym etapie budynek może zostać przedłużony o 4 800 metrów kwadratowych, aby pomieścić kolejne 200 pracowników.
Koncepcja zrównoważonego rozwoju zasługuje na srebrny certyfikat DGNB.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Z punktu widzenia urbanistycznego czteropiętrowy budynek z jego spokojną strukturą w kształcie trapezu działa jak przeciwwaga dla dominującego stadionu i zróżnicowanych stylów architektonicznych okolicy.
Ogromnie oszklone fasady otwierają widoki na park na południe od budynku.
Białe poziome, słoneczne listwy ekranujące wykonane z profili aluminiowych zapewniają spokojny, ogólny wygląd, który harmonizuje otoczenie.
Zespół projektowy gmp obejmuje audytora akredytowanego przez DGNB, który doradza w sprawie odpowiednich kryteriów.
Dzięki uprzejmości gmp Architekten Idea projektu nowego budynku głównego odzwierciedla strukturę sieci samej firmy.
Podczas gdy parter z kawiarniami, audytorium, biblioteką itp.
Zawiera głównie funkcje publiczne, kondygnacje nad domem są elastycznie podzielnymi powierzchniami biurowymi.
Są one zgrupowane wokół centralnego atrium, które pozwala oglądać widoki na kilku poziomach.
a nawet do innych biur przez przeszklone ściany.
Stwarza to nie tylko wizualne, ale także praktyczne połączenie między pracownikami, ponieważ kilka klatek schodowych i pomostów zapewnia, że powiązania między działami są krótkie.
Dzięki uprzejmości gmp Architekten Obszary komunikacyjne i rekreacyjne, a także.
Think-tanki ., sale konferencyjne i aneksy kuchenne są rozproszone w całym budynku i wspierają komunikację zarówno na poziomie formalnym, jak i nieoficjalnym.
Rdzeń budynku tworzy 800 metrowy duży parkiet do handlu energią i gazem na pierwszym piętrze.
site plan Architekci: gmp Architekten Lokalizacja: Aachen, Niemcy Projekt: Volkwin Marg z Markiem Nowakiem Partner stowarzyszony: Christian Hoffmann Zarządzanie projektami: Marek Nowak z Olaf Peters Zespół: Sebastian Möller, Christoph Salentin, Tobias Unterberg Klient: Trianel GmbH Konkurs: 2012.
Pierwsza nagroda
[hasła pokrewne: odwierty pod schody drewniane samonośne ciepła, gaz zaazotowany, schody drewniane samonośne ]

Powiązane tematy z artykułem: cena granitu za m2 gaz zaazotowany schody drewniane samonośne

Posted by on 10 września 2018

Dzięki uprzejmości gmp Architekten gmp Architekten udostępniliśmy nam swoją pierwszą nagrodę w konkursie dla firmy Trianel GmgH Corporate Center w Aachen w Niemczech.
Nowy budynek znajduje się przy głównej drodze obok stadionu Tivoli.
Od 2013 r.
Ma powstać w dwóch fazach, z których pierwsza obejmuje 9600 metrów kwadratowych powierzchni brutto i pomieści 400 pracowników.
W drugim, opcjonalnym etapie budynek może zostać przedłużony o 4 800 metrów kwadratowych, aby pomieścić kolejne 200 pracowników.
Koncepcja zrównoważonego rozwoju zasługuje na srebrny certyfikat DGNB.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Z punktu widzenia urbanistycznego czteropiętrowy budynek z jego spokojną strukturą w kształcie trapezu działa jak przeciwwaga dla dominującego stadionu i zróżnicowanych stylów architektonicznych okolicy.
Ogromnie oszklone fasady otwierają widoki na park na południe od budynku.
Białe poziome, słoneczne listwy ekranujące wykonane z profili aluminiowych zapewniają spokojny, ogólny wygląd, który harmonizuje otoczenie.
Zespół projektowy gmp obejmuje audytora akredytowanego przez DGNB, który doradza w sprawie odpowiednich kryteriów.
Dzięki uprzejmości gmp Architekten Idea projektu nowego budynku głównego odzwierciedla strukturę sieci samej firmy.
Podczas gdy parter z kawiarniami, audytorium, biblioteką itp.
Zawiera głównie funkcje publiczne, kondygnacje nad domem są elastycznie podzielnymi powierzchniami biurowymi.
Są one zgrupowane wokół centralnego atrium, które pozwala oglądać widoki na kilku poziomach.
a nawet do innych biur przez przeszklone ściany.
Stwarza to nie tylko wizualne, ale także praktyczne połączenie między pracownikami, ponieważ kilka klatek schodowych i pomostów zapewnia, że powiązania między działami są krótkie.
Dzięki uprzejmości gmp Architekten Obszary komunikacyjne i rekreacyjne, a także.
Think-tanki ., sale konferencyjne i aneksy kuchenne są rozproszone w całym budynku i wspierają komunikację zarówno na poziomie formalnym, jak i nieoficjalnym.
Rdzeń budynku tworzy 800 metrowy duży parkiet do handlu energią i gazem na pierwszym piętrze.
site plan Architekci: gmp Architekten Lokalizacja: Aachen, Niemcy Projekt: Volkwin Marg z Markiem Nowakiem Partner stowarzyszony: Christian Hoffmann Zarządzanie projektami: Marek Nowak z Olaf Peters Zespół: Sebastian Möller, Christoph Salentin, Tobias Unterberg Klient: Trianel GmbH Konkurs: 2012.
Pierwsza nagroda
[hasła pokrewne: odwierty pod schody drewniane samonośne ciepła, gaz zaazotowany, schody drewniane samonośne ]

Powiązane tematy z artykułem: cena granitu za m2 gaz zaazotowany schody drewniane samonośne