Posted by on 9 lipca 2019

Dzięki uprzejmości KMD Architekci Budynek PUC przy 525 Golden Gate Ave, siedzibie Komisji Użyteczności Publicznej w San Francisco, mógł być tylko kolejnym budynkiem administracji rządowej.
Ale miasto i hrabstwo San Francisco wraz z KMD Architects podjęły wyzwanie projektowe związane z uzyskaniem statusu LEED Silver.
Zbliża się koniec budynku, który ma przekroczyć wymagania LEED Platinum i został nazwany najzieleńszym budynkiem tego rodzaju.
Architekci mieli także skromne cele dla architektury, która obejmowała stworzenie miejskiej sali .
wśród budynków obywatelskich w okolicy, tworząc zdrowe i przyjemne środowisko we wnętrzu miejsca pracy, aby promować wydajność, efektywność i komfort oraz reprezentować najlepszą możliwą wartość dla miasta i hrabstwa San Francisco.
W tym 13-piętrowym budynku o powierzchni 277 500 metrów kwadratowych znajdą się nowe biura Komisji Użyteczności Publicznej w San Francisco.
Zapewni miejsca pracy dla agencji rządowej w budynku, który reprezentuje efektywność i przemyślane planowanie przyszłych skutków.
Aby osiągnąć maksymalny komfort dla mieszkańców budynku i zapewnić najlepszą wydajność, firma KMD zastosowała praktyczną zaawansowaną technologię do automatyzacji systemów, poprawy wydajności materiałów i poprawy komunikacji wewnątrz budynku.
Architekci uwzględnili także naturalną kontrolę klimatu i oświetlenie w razie potrzeby za pomocą sztucznego oświetlenia.
Zmaksymalizowali również oszklenie, aby poprawić wygląd zewnętrzny i oświetlenie naturalne.
Otoczenie miejskie jest ważne przy projektowaniu całego budynku.
Dopasowuje się do ściany ulicy i jest skalowany, aby zmieścić się w jego kontekście, zwiększając wrażenie miejskiego pokoju .
Architekci zaprojektowali budynek, aby harmonizować i balansować w kontekście Centrum Obywatelskiego, aby zachować miejski charakter.
Budynek jest zwarty w swojej kopercie, aby nie przysłonić sąsiednich pomieszczeń i parków.
Diagram sekcji; Dzięki uprzejmości KMD Architekci Obwiednia budynku została zaprojektowana tak, aby naturalnie przewietrzyć plan open office.
Jest przeznaczony do oddychania; w nocy nadmiar ciepła z budynku wypuszczany jest przez przegrodę budynku, chłodząc masę termiczną.
Podłogi są podniesione w celu zwiększenia wentylacji, a tym samym poprawy jakości powietrza w pomieszczeniach.
Lekkie półki zaprojektowane wzdłuż fasady kierują światło w głąb przestrzeni, jednocześnie ocieniając części oszklenia.
Fotowoltaika i turbiny wiatrowe są również wykorzystywane do gromadzenia energii ze słońca i wiatru, wytwarzając 40% zapotrzebowania budynku na energię.
Pionowe turbiny wiatrowe zostały zaprojektowane w celu ciągnięcia i przyspieszania wiatru, tworząc więcej energii.
Turbiny są wbudowane w elewację, stając się częścią architektury.
Czarno-szara woda zostanie zrekultywowana i oczyszczona w zakładzie uzdatniania wody.
Oprawy mają mały przepływ, aby zminimalizować marnowanie wody.
Dzięki uprzejmości KMD Architekci Architekci: KMD / Stevens + Associates Lokalizacja: San Francisco, Kalifornia Wielkość projektu: 277 500 SF Inżynier budowy: Inżynierowie SOHA-Tipping Mar Generalny wykonawca: szacowany Webcor Koszt budowy: 190 milionów USD Przełom: 21 października 2009 r.
Zakończenie data: lipiec 2012 r.
Zrównoważone elementy projektu: fotowoltaika (PV), materiały z recyklingu z demonstracji istniejącego budynku, wieża turbin wiatrowych i turbiny wiatrowe na dachu, zakład recyklingu wody na terenie budowy, powtórne wykorzystanie wody szarej, pasywna rura wydechowa, maksymalne przeszklenie, szkło użytkowe, nadające się do wykorzystania Windows, certyfikowany projektant LEED z certyfikatem LEED: KMD / ARUP / Lynn Simon Near Completion.
Michael O.
Callahan
[więcej w: donserv, mrówka grzejniki, studio mk27 ]

Powiązane tematy z artykułem: donserv mrówka grzejniki studio mk27

Posted by on 9 lipca 2019

Dzięki uprzejmości KMD Architekci Budynek PUC przy 525 Golden Gate Ave, siedzibie Komisji Użyteczności Publicznej w San Francisco, mógł być tylko kolejnym budynkiem administracji rządowej.
Ale miasto i hrabstwo San Francisco wraz z KMD Architects podjęły wyzwanie projektowe związane z uzyskaniem statusu LEED Silver.
Zbliża się koniec budynku, który ma przekroczyć wymagania LEED Platinum i został nazwany najzieleńszym budynkiem tego rodzaju.
Architekci mieli także skromne cele dla architektury, która obejmowała stworzenie miejskiej sali .
wśród budynków obywatelskich w okolicy, tworząc zdrowe i przyjemne środowisko we wnętrzu miejsca pracy, aby promować wydajność, efektywność i komfort oraz reprezentować najlepszą możliwą wartość dla miasta i hrabstwa San Francisco.
W tym 13-piętrowym budynku o powierzchni 277 500 metrów kwadratowych znajdą się nowe biura Komisji Użyteczności Publicznej w San Francisco.
Zapewni miejsca pracy dla agencji rządowej w budynku, który reprezentuje efektywność i przemyślane planowanie przyszłych skutków.
Aby osiągnąć maksymalny komfort dla mieszkańców budynku i zapewnić najlepszą wydajność, firma KMD zastosowała praktyczną zaawansowaną technologię do automatyzacji systemów, poprawy wydajności materiałów i poprawy komunikacji wewnątrz budynku.
Architekci uwzględnili także naturalną kontrolę klimatu i oświetlenie w razie potrzeby za pomocą sztucznego oświetlenia.
Zmaksymalizowali również oszklenie, aby poprawić wygląd zewnętrzny i oświetlenie naturalne.
Otoczenie miejskie jest ważne przy projektowaniu całego budynku.
Dopasowuje się do ściany ulicy i jest skalowany, aby zmieścić się w jego kontekście, zwiększając wrażenie miejskiego pokoju .
Architekci zaprojektowali budynek, aby harmonizować i balansować w kontekście Centrum Obywatelskiego, aby zachować miejski charakter.
Budynek jest zwarty w swojej kopercie, aby nie przysłonić sąsiednich pomieszczeń i parków.
Diagram sekcji; Dzięki uprzejmości KMD Architekci Obwiednia budynku została zaprojektowana tak, aby naturalnie przewietrzyć plan open office.
Jest przeznaczony do oddychania; w nocy nadmiar ciepła z budynku wypuszczany jest przez przegrodę budynku, chłodząc masę termiczną.
Podłogi są podniesione w celu zwiększenia wentylacji, a tym samym poprawy jakości powietrza w pomieszczeniach.
Lekkie półki zaprojektowane wzdłuż fasady kierują światło w głąb przestrzeni, jednocześnie ocieniając części oszklenia.
Fotowoltaika i turbiny wiatrowe są również wykorzystywane do gromadzenia energii ze słońca i wiatru, wytwarzając 40% zapotrzebowania budynku na energię.
Pionowe turbiny wiatrowe zostały zaprojektowane w celu ciągnięcia i przyspieszania wiatru, tworząc więcej energii.
Turbiny są wbudowane w elewację, stając się częścią architektury.
Czarno-szara woda zostanie zrekultywowana i oczyszczona w zakładzie uzdatniania wody.
Oprawy mają mały przepływ, aby zminimalizować marnowanie wody.
Dzięki uprzejmości KMD Architekci Architekci: KMD / Stevens + Associates Lokalizacja: San Francisco, Kalifornia Wielkość projektu: 277 500 SF Inżynier budowy: Inżynierowie SOHA-Tipping Mar Generalny wykonawca: szacowany Webcor Koszt budowy: 190 milionów USD Przełom: 21 października 2009 r.
Zakończenie data: lipiec 2012 r.
Zrównoważone elementy projektu: fotowoltaika (PV), materiały z recyklingu z demonstracji istniejącego budynku, wieża turbin wiatrowych i turbiny wiatrowe na dachu, zakład recyklingu wody na terenie budowy, powtórne wykorzystanie wody szarej, pasywna rura wydechowa, maksymalne przeszklenie, szkło użytkowe, nadające się do wykorzystania Windows, certyfikowany projektant LEED z certyfikatem LEED: KMD / ARUP / Lynn Simon Near Completion.
Michael O.
Callahan
[więcej w: donserv, mrówka grzejniki, studio mk27 ]

Powiązane tematy z artykułem: donserv mrówka grzejniki studio mk27